fbpx

Mercedes-Benz C63 AMG Black Series

Når leasing skal være din løsning

Mercedes-Benz C63 AMG Black Series

Når de almindelige Mercedes-Benz modeller skal have lidt mere kant, sender man dem til Affalterbach, lidt nord for Stuttgart. Her hører AMG hjemme. Et tuningfirma, der startede med at forædle diverse Mercedes’er allerede tilbage i 1960’erne. Siden blev firmaet overtaget af Daimler AG, hvor missionen ændret til at konkurrere med Audis S/RS-modeller og BMW M.

Nogle gange går dog de lidt amok, dernede i Affalterbach, og når de gør det, bliver resultatet en Black Series. Det startede med SLK55, siden kom både CLK63 og SL65, hvor man på sidstnævnte fandt på at svejse tagkonstruktionen fast og dermed reelt gøre en cabriolet til en coupé. Hvem sagde tyskere ikke havde humor?

C63 AMG Black Series, der var i produktion fra 2011-2015, blev den fjerde Black Series i rækken og er noget af det mest brutale, verden endnu har set på fire hjul. De voldsomt udbyggede skærme dækker over en dækmontering på 285/30/R19, der bliver holdt i skak af et særligt spærredifferentiale på bagakslen. Det er bare ikke altid nok til at holde de 510hk og 620nm fra den vanvittige 6,2-liters motor fra at brænde gummi ned på asfalten. Faktisk er sorte streger nok oftere tilfældet, end det modsatte.

På trods af det meget ekstraarbejde på karosseriet, er bilen hele 115 kilo lettere end standardmodellen. Det skyldes bl.a. at der ikke er noget bagsæde, men da man alligevel ikke rigtigt kan bruge bagsædet i en C-klasse coupé, er tabet til at overse. Hvad man til gengæld ikke kan overse, er det lækre rat med flad bund og top, komplet med røde kontrastsyninger. Det er også svært ikke at lægge mærke til den flittige brug af kulfiberindlæg over det meste af kabinen.

Samlet set ender man med en ekvipage, der kører til 100 km/t på under fire sekunder – og som kommer Nürburgring rundt på 7:43.
Denne bil er udstyret med AMG Aerodynamics Package, der indeholder kulfiberspoilere for, bag og på siderne, hvilket bidrager til det brutale udtryk. Til gengæld har man blødt lidt op indvendig og fået bilen leveret med standardforsæderne – og endda et bagsæde.

MÆRKE Mercedes-Benz
MODEL C63 AMG Black Series
ÅRGANG 2012
TYPE Coupé
MOTOR 6,2 liter
EFFEKT 517hk / 620nm
ACCELERATION 4,2 sek
TOPHASTIGHED 300 km/t
BRÆNDSTOF Benzin
DRIVLINE Baghjulstræk
TRANSMISSION Automatgear
FARVE Rød
INTERIØR Sort

VIL DU I GANG MED INVESTERING?

Hvis du ligesom os også synes, at biler er noget mere spændende end aktier eller obligationer, så er du meget velkommen til at kontakte os på telefon (+45) 40 29 91 24 og få en uforpligtende snak om hvordan vi sammen bedst muligt kan placere dine midler i smukke biler, der har potentiale for at stige i værdi.

© Copyright - SpecialCars
Call Now Button