fbpx

Månedens bil: Audi Q7 3,0 TDi

Når leasing skal være din løsning

AUDI Q7 3,0 TDI

Kort efter årtusindeskiftet måtte Audi misundeligt se til, mens ærkerivalerne BMW og Mercedes-Benz stjal den ene premiumkunde efter den anden. Det forjættede land hed SUV-bølgen og Audi havde intet modsvar parat til de storsælgende X5 og ML. Man lagde derfor hovederne i blød i Ingolstadt og svaret blev Audi Q7 – en premium SUV med syv sæder og en vægt som en Tysklandsfærge.

Den første generation Q7 blev en bragende succes og nåede at få 10 år markedet. Den store, tunge og utroligt luksuriøse 7-personers SUV var lige hvad håndværkere og storbyens bedsteborgere havde krævet. Men tiderne skifter som bekendt og med anden generation fra 2015 blev bilen gjort noget mindre og samtidig sat på en effektiv slankekur, som betød at op mod 300kg fedt blev skåret fra.

Det gjorde underværker for både køreegenskaber og brændstoføkonomi, til trods for den sekscylindrede dieselmotor heldigvis ikke blev skrottet i miljøets navn. Men selv om vægten, med fire passagerer og lidt oppakning trods alt stadig ligger omkring solide toethalvt ton, føles bilen – hvor mærkeligt det end lyder –faktisk mindre, end den er. Det skyldes ikke mindst firehjulsstyringen og luftundervognen, der i sportstilstand gør bilen overraskende letkørt, også på de mindre sogneveje. Faktisk kan Q7 klare en vadedybde på op til 50 cm, om end det stadig ikke kan anbefales at køre den i Rungsted Havn.

Tager du den med ind i Københavns snævre gader, føles det måske også en anelse som at navigere Emma Mærsk gennem Gudenåen, men slipper du ekvipagen løs på lande- eller motorvejen, vil du opleve hvor ubesværet livet egentlig kan være. Bilen glider af sted, nærmest lydløst, isoleret mod omverdenen og så komfortabelt, som havde du stjålet Hodjas flyvende tæppe. Den store 85-liters tank og et godkendt forbrug sørger for du er langt nede i Tyskland, inden du overvejer at holde den første pause.

Audi Q7 er den moderne Grand Tourer – bilen, der krydser kontinenter og forener overskud med luksus. En bil, det er meget svært at se nogle egentlige konkurrenter til.

MÆRKE Audi
MODEL Q7 3,0 TDi
ÅRGANG 2015
TYPE SUV
MOTOR 3,0 liter
EFFEKT 272hk / 600nm
ACCELERATION 6,3 sek
TOPHASTIGHED 234 km/t
BRÆNDSTOF Diesel
DRIVLINE Firehjulstræk
TRANSMISSION Automatgear
FARVE Sort
INTERIØR Sort

SKAL DIN NÆSTE BIL VÆRE EN SUV?

Hvis du sætter pris på komforten, pladsen og sikkerheden i en firehjulstrækker, men synes en Q7 er enten for stor eller for dyr, har vi heldigvis meget andet at kunne tilbyde dig. Kontakt os på telefon (+45) 70 30 20 00 og få en uforpligtende snak om hvordan vi sammen kan finde den helt rigtige bil til dig.

© Copyright - SpecialCars
Call Now Button