fbpx

RANGE ROVER SDV8 AUTOBIOGRAPHY 4,4

Når leasing skal være din løsning

RANGE ROVER SDV8 AUTOBIOGRAPHY 4,4

I 1947, på en lille gård i efterkrigstidens Anglesey, havde Maurice Wilks brug for et let køretøj, der kunne klare de strabadser, dagens arbejde i marken bød på. Inspireret af den lette Willy’s Jeep, der havde haft succes på alle kontinenter i Anden Verdenskrig, tegnede han de simple streger, der 70 år senere er blevet ikoniske og symbolet på simplicitet og pålidelighed.

Til dagligt arbejdede Wilks som chefdesigner hos Rover, hvor hans bror, Spencer, tilfældigvis var direktør. Forelagt de første tekniske tegninger, blev Spencer begejstret og brødrene enige om at starte en ny division under Rover – og således blev Land Rover født. Bilen blev en øjeblikkelig succes, til trods for – eller måske netop på grund af – at man kun kunne købe den i én farve (armygrøn), da denne farve var tilgængelig i overflod på de militære overskudslagre.

I løbet af 1950’erne eksperimenterede man hos Rover med en upscale-version af bilen, der fik det interne projektnavn ”Road Rover”. Projektet blev dog lagt på hylden igen og man skulle helt frem til 1970, førend den første Range Rover blev præsenteret.
Siden da har mærket ikke set sig tilbage og ingen anden bilproducent formår på samme tid at kombinere luksus, god smag og praktikalitet på samme vis som Range Rover.

Månedens bil i november er derfor denne 2013 Range Rover SDV8 Autobiograhy 4,4. Lige meget hvor den kommer frem, vender den hoveder og den føler sig lige så meget hjemme på Amalienborg Slotsplads, som i de mudrede klitter ved Vesterhavet.
Motorveje, skovveje – og ja, slet ingen veje – alle steder er Range Roverens naturlige habitat. Denne særlige kombination af karaktertræk og egenskaber gør bilen markedets førende luksus SUV, med den meget britiske udstråling af lederskab og autoritet.

Under motorhjelmen hører den enorme 4,4-liters dieselmotor hjemme. Kraftværket, hvis præstationer egentlig bare burde betegnes som “rigelige”, yder imponerende 339hk og 700nm, hvilket er nok til at få bilen til at runde de første 100 kilometer i timen på bare 6,5 sekunder. Og bevidstheden om man kører en oliebrænder mærkes udelukkende på det enorme moment, for kabinen er så eminent lydisoleret, at motorens sagte summen aldrig bliver generende. I stedet mærkes bare det venlige skub i ryggen, når træder højre fod trædes mod tæppet og bilen farer mod horisonten – den helt naturlige destination for en Range Rover.

MÆRKE Land Rover Range Rover
MODEL SDV8 Autobiography
ÅRGANG 2013
TYPE SUV
MOTOR 4,4 liter
EFFEKT 339hk / 700nm
ACCELERATION 6,9 sek
TOPHASTIGHED 218 km/t
BRÆNDSTOF Diesel
DRIVLINE Firehjulstræk
TRANSMISSION Automatgear
FARVE Grå
INTERIØR Sort

ER DU OGSÅ GLAD FOR RANGE ROVER?

Herunder har vi samlet de Range Rovers, vi har til salg lige nu. Kontakt os på telefon (+45) 40 29 91 24 og få en uforpligtende snak om hvordan vi sammen kan finde den helt rigtige bil til dig.

© Copyright - SpecialCars
Call Now Button